Ahir dia 21 de març, el conjunt NEW LONDON CONSORT sota la direcció musical del seu fundador Philip Pickett, interpretava l’òpera de Henry Purcell, “The Fairy Queen”, una versió semi escenificada dirigida per Mauricio Garcia Lozano, i un elenc de cantants d’un bon nivell, particularment destacaria les veus femenines per sobre de les masculines, però tots van assolir els seus papers molt dignament, vaig percebre que la tenien ben estudiada, les veus al seu lloc i sense cap estridència.

Llegeix més...

El passat dia 15, va tenir lloc a la sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, una Gala Lírica per celebrar els 25 anys de dedicació a l’òpera de STEFANO PALATCHI, gala que va ser a benefici de les Fundacions BARRAQUER i CLARÓS de les que Palatchi n’és patró.

Llegeix més...

Us escric això perquè no fa molt, que visitan el cementiri del Poble Nou que en realitat era el de la ciutat de Barcelona, vam poder veure la tomba del que va ser el fundador i creador de tot un moviment de cors per tal de treure de les tabernes, els obrers ,i va ser ell ,que el 1862 va estrear la marxa de Tannhäusser, per tan, va ser la primera música que es va escoltar del nostre admirat Wagner a Barcelona.

Llegeix més...

20 novembre 1805. Estrena de l’òpera Fidelio

Tal dia com avui de 1805, 20 de novembre de 1805, s’estrenava al Theater an der Wien de Viena, la primera versió de “Leonore” (“Fidelio”)l’única òpera de Beethoven. Basada en l’obra de l’escriptor francès Jean Nicolas Boully, “Leonore o l’amour conjugal” i els llibretistes foren, Josef Sonnlithner, Stefan von Breuning i George Friedrich Treischke.

Llegeix més...

Amelita Galli-Curci (1882-1963)

Tal día com. avui de 1882, 18 de novembre, naixia a Milà la soprano coloratura Amelita Galli, - nom de soltera – una de les mésimportants d’aquesta corda de la primera meitat del s. XX.

D’una familia de classemitjana, va estudiar piano a la seva ciutat natal, al Conservatori de Milà, guanyant una medalla d’or.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .