Houston Stewart Chamberlain, El drama wagnerià, Editorial EAS, Alicante, 2015. 193 pàgines. IBSN:978-84-941924-3-2

Valoració: **

Diu el tòpic que es necessitaria tota una vida per llegir tot el que hi ha escrit per i sobre Richard Wagner. Exagerat o no, abans de la seva mort, els llibres i articles sobre el dramaturg rondaven les deu mil referències tal com escriu Bryan Magee a Aspectos de Wagner (Acantilado, 2013). Per això no sorprèn que Wagner, un dels revolucionaris radicals del segle XIX (amb Darwin i Marx), sigui una mina per a editors i sovint s’afegeixin títols al mercat en llengua espanyola. L’alacantina Editorial EAS acaba de publicar El drama wagneriano de Houston Stewart Chamberlain, un dels texts fundacionals en l’àmbit de la reflexió i divulgació de Wagner a finals del segle XIX. Un títol que va arribar a Espanya el 1902, deu anys després de la seva comercialització a la Gran Bretanya.

Llegeix més...

Gerard Mortier, In audatia veritas, Confluencias Editorial: Almeria, 2015. (232 pàgines). IBSN: 978-84-943298-4-5.

Valoración: *

Un any després de la mort de Gerard Mortier (1943-2014) aquest llibre comercialitzat per Confluencias Editorial és un homenatge a la figura del gestor cultural belga. Es tracta de la segona referència bibliogràfica en castellà del controvertit i il·lustre personatge. Dirigit al melòman mig, té un caràcter eminentment divulgatiu gràcies a una prosa fluïda, accessible, que mostra la saviesa i la riquesa intel·lectual d’un home que va veure món i va raonar sobre ell.

Llegeix més...

Laia Falcón, La ópera. Voz, emoción y personaje, Alianza Música: Barcelona, 2014 (334 pàgs.) ISBN: 978-84-206-9339-2.

En la tendència –a vegades moda- editorial dels llibres d’iniciació sobre camps humanístics, l’òpera se n’ha beneficiat pel seu clixé de cultura elevada, entre d’altres motius i prejudicis. Això es torna a demostrar amb el primer dels títols de la nova aposta d’Alianza Música per a la seva Biblioteca bàsica dirigida per Patrick Alfaya. Són molts els títols que plantegen un primer apropament o són històries del gènere de caràcter molt divulgatiu. A aquests s’hi afegeix el de Laia Falcón, sociòloga d’art i doctora en comunicació audiovisual.

Llegeix més...

Víctor Sánchez Sánchez, Verdi y España, Ediciones Akal. Madrid, 2014 (267 pàgs.). ISBN: 978-84-460-4017-0

Són molts els esforços que des de la musicologia espanyola s’han fet durant les tres últimes dècades per a compensar la manca d’estudis historiogràfics específics. Entre els més destacats publicats recentment hi ha aquesta novetat comercialitzada per Akal. Es tracta d’un títol de capçalera pels verdians i els interessats  en la història de la música autòctona que sintetitza, redefineix i il·lumina les relacions culturals entre Itàlia i Espanya entorn l’òpera amb Verdi com a eix. És una monografia que omple un buit molt notable en la memòria cultural, la comprensió musical i, també, com aportació comercial.

Llegeix més...

El 30 de juliol de 2012, després d'una sèrie de funcions d'Aida, el baríton Joan Pons es va retirar oficialment dels escenaris després de 42 anys cantant al Liceu (primer com a cantaire del cor i després com un dels barítons més importants de la seva generació).

L'Associació es va unir a l'homenatge que se li va organitzar i li vam lliurar un petit trofeu commemoratiu.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .