Charles Osborne, Cómo disfrutar de la ópera, Gedisa Editorial. Barcelona, 2014 (189 pàgs.). ISBN: 978-84-9784-868-8

En la tendència -de vegades, fins i tot, moda- editorial de llibres d’iniciació sobre matèries humanístiques, l’òpera s’ha beneficiat pel seu clixé d’alta cultura entre altres motius i prejudicis. Entre els diversos títols en aquest camp destaca How to enjoy opera  de Charles Osborne que Gedisa Editorial ha rellançat 31 anys després de la seva aparició en anglès. És un manual bàsic per al coneixement de l’òpera en el qual un dels màxims experts internacionals ofereix un enfocament amè, seqüencial, sense abús de tecnicismes. La seva forma és notablement esquemàtica i es llegeix amb rapidesa atesos els seus preceptes utilitaris. Està dividit en deu capítols als que se sumen un glossari terminològic i una breu recomanació bibliogràfica.

Llegeix més...

Manuel Capdevila i Font, La carrera de Victoria de los Ángeles, Témenos-Edicions, Barcelona, 2013 (671 pàgs.). ISBN: 978-84-941069-7-2

Són molts els esforços que des de la musicologia espanyola s’han realitzat els darrers vint-i-cinc anys per compensar la manca d’estudis sobre la pròpia història. No obstant, tot i el constant sorgiment de novetats, esdeveniments i destacades tesis doctorals encara hi ha camps mancats d’aportacions referencials o que, almenys, siguin un primer graó en la recerca. Un d’aquests terrenys és el dels cantants catalans i espanyols del segle XX que fa uns mesos es va enriquir amb el catàleg de les actuacions de Victòria dels Àngels.

Llegeix més...

       XI. La valquíria (Resum argumental acte 3r, i comentaris)

Tercer acte. Cim d’una muntanya rocosa, la Roca de les Valquíries, on aquestes s’apleguen després dels combats, duent els cossos dels herois escollits per ser custodis del Walhalla.

Les valquíries, llançant crits de joia, van arribant portant cossos dels guerrers que han estat escollits. Ja són vuit i sols falta que Brünnhilde. La veuen venir del lluny duent una estranya càrrega. Una dona. Arriba Brünnhilde. Està sent perseguida pel pare, per Wotan. Davant l’esverament de les altres valquíries, els explica les raons d’aquell per elles ben estrany cas: la desobediència, i les raons d’aquesta desobediència, a l’ordre del déu. I demana protecció per aquella dona, que és una Wälsung.

Llegeix més...

L'Associació de Liceistes de 4t i 5è Pis vol manifestar el seu dolor por la mort, aquesta matinada, del tenor Carlo Bergonzi (1924-2014), Il Commendatore, referència absoluta i inqüestionable de l'estil i del fraseig verdià de la segona meitat del segle XX, que feia fàcil tot allò que és difícil. 

Llegeix més...

X. La valquíria (Resum argumental actes 1r i 2n)

Ha passat un temps indeterminat. Molt, però. A fi d’evitar la maledicció de l’anell i alhora conservar l’or, Fafner s’ha transformat en drac gràcies a l’elm màgic i s’ha amagat junt amb el seu tresor al fons d’una cova del Bosc de l’Odi.

Han aparegut els humans, que viuen dividits en clans.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .