Santiago Vela, Raimundo Torres, Témenos Edicions. Barcelona, 2013. 178 pàgs. ISBN: 978-84-941069-8-9

Són molts els esforços que des de la musicologia espanyola s’han realitzat els darrers vint-i-cinc anys per compensar la manca d’estudis sobre la pròpia història. No obstant, tot i el constant sorgiment de novetats, esdeveniments i destacades tesis doctorals encara hi ha camps mancats d’aportacions referencials o que, almenys, siguin un primer graó per a estudis d’abast considerable. Un d’aquests terrenys és el dels cantants catalans i espanyols del segle XX.

Llegeix més...

Albert E. Kahn, Reflexions de Pau Casals, Antoni Bosch Editor. Barcelona, 2011. 312 pàgs. ISBN: 978-84-95348-81-4

La bibliografia sobre Pau Casals és extensa, en diversos idiomes –català, castellà, anglès i francès- i compta amb prop d’una desena de títols referencials, la majoria fora de catàleg. Per la seva publicació relativament recent els únics localitzables –i també cridats a esdevenir un clàssic- són Pau Casals. Escrits i discursos: Pau, pau i sempre Pau en l’edició de Josep Maria Figueres (Angle Edicions, 2010) i Las suites para violonchelo. En busca de Pau Casals, Bach y una obra maestra d’Erich Siblin (Turner, 2010) en castellà. A aquestes dues cal afegir-hi la reedició catalana de Joys and sorrows (1970) d’Albert E. Kahn que l’editorial Antoni Bosch va publicar el 1977.

Llegeix més...

L'Associació de Liceistes de 4t i 5è vol manifestar el seu dolor per la mort de Cristina Deutekom el passat 7 d'agost. La cantant holandesa va ser una de les figures importants del cant del segle XX, coneguda sobretot per la seva habilitat per la coloratura i facilitat per les notes agudes. Al Liceu va fer també una important carrera. Hi va cantar en 7 ocasions diferents.

Llegeix més...

XIII. Segona Jornada: Siegfried (Resum argumental acte 3r.)

Quadre primer. Lloc salvatge al peu d’una muntanya. És negra nit. Hi ha l’entrada d’una cova. Tempesta. Els llamps il·luminen l’escena.

Arriba el Vianant. Va fins l’entrada de la cova i crida Erda, la deessa primigènia que dorm a les entranyes de la Terra i a la que el Vianant també diu Wala. Li demana que es desperti de l’eternal son en el que està immersa, i ascendeixi fins on està ell: “Erda! Erda, dóna eternal, del fons de la terra puja a la llum!“. La deessa sorgeix de la Terra. La crida ha estat tan potent que l’ha despertat. “Qui pot torbar-me la pau?”, a la qual cosa respon el Vianant, “Jo sóc qui et desperta, ma veu la que et crida”. I s’inicia un diàleg, fred i distant a l’inici en ella, intens en el Vianant que espera de la saviesa d’Erda una resposta al seu neguit.

Llegeix més...

XII. Segona Jornada: Siegfried (Resum argumental actes 1r i 2n)

Han passat cap a una vintena d’anys. Fugint de la ira de Wotan, pare seu i de Siegmund, per més que ella ho ignora, i duent els trossos de l’espasa Nothung, Sieglinde havia arribat al Bosc de l’Ira, on Fafner, transformat en drac gràcies a l’elm màgic, dorm al seu cau custodiant l’or i l’anell del nibelung que havien estat del nibelung. La dona havia estat acollida per Mime, l’hàbil ferrer germà d’Alberich, que sabia qui era la fugitiva, que aquesta duia els trossos de l’espasa màgica amb la que Siegmund havia d’haver derrotat el drac.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .