Hem de lamentar la mort, el passat dia 10, d'una gran figura del cant: Anita Cerquetti. Va tenir una carrera relativament breu, però intensíssima, que li van garantir fama i reconeixement merescuts: veu d'autèntica soprano dramàtica, de gran bellesa, dicció perfecta, vocalista i intèrpret de primeríssim nivell.

Al Liceu va cantar en tres ocasions. El debut es va produir el 1956 amb Norma al costat de Mirto Picchi i Elena Nicolai, amb què va obtenir un èxit immens. Hi va tornar dos anys més tard per una altra Norma, en aquesta ocasió juntament amb Fedora Barbieri i Giuseppe Vertechi. Pocs dies més tres, tenia previst cantar tres funcions d'Aida al costat de Carlo Bergonzi, Fedora Barbieri i Anselmo Colzani, però només en va cantar una per un incident a O patria mia (la zona aguda era limtada, però l'opulència del centre ho compensava amb escreix). El mestre Angelo Questa va dirigir les tres òperes.

Norma 58 Cerquetti

Norma 58 Cerquetti Barbieri Questa Maso

Va tornar a Barcelona l'any 1988 per formar part del jurat del Concurs Viñas.

Cerquetti 1988 Viñas

Descansi en pau.

Associació de Liceistes de 4t. i 5è Pis.

Barcelona, 14 d'octubre de 2014.

José Prieto Marugán, El teatro lírico de Carlos Fernández Shaw, Ediciones del Orto, 2012 (508 pàgs.). IBSN: 978-84-7923-462-8

Mentre la musicologia espanyola i l’aprofundiment de la realitat creativa contemporània s’acostumen a limitar als centres de rellevància –sovint dominats per conservatoris, centres d’estudis superiors o teatres-, hi ha petites iniciatives que dinamitzen aquest coneixement. Un exemple és la present monografia sobre el llibretista i escriptor Carlos Fernández Shaw (1865-1911), publicada per Ediciones del Orto. Es tracta d’un llibre de consulta, ben estructurat, a càrrec del periodista i historiador musical José Prieto Marugán, conegut per diverses aportacions sobre música espanyola i, en concret, la sarsuela.

Llegeix més...

XV. Tercera Jornada: El capvespre dels déus  (Resum argumental de l’acte acte 3r))

Quadre primer. Zona boscosa a la vora del Rin.

Les Filles del Rin són dins de l’aigua i ploren l’or perdut. Saben, però, que s’acosta l’heroi que ara té l’anell que havia estat fet amb aquest or, i esperen que els el retorni. Arriba Siegfried perseguint una peça de caça que se li ha escapat. Les Filles del Rin el criden i li prometen la peça a canvi de l’anell que du al dit. Siegfried s’hi nega a donar-los-el. Els explica que l’havia aconseguit vencent un terrible drac, i seria un mal negoci canviar un anell d’or tan pur per una simple peça de caça. Elles li demanen si de debò és tan mesquí i tan avar com sembla: “Més generós amb les dones has de ser”. Ell es defensa: “Ma esposa crec que s’ofendrà si us dono aquest anell”, i elles se’n riuen. És potser cruel amb ell la seva esposa? És que li pega? Té por del seus cops?

Llegeix més...

XIV. Tercera Jornada: El capvespre dels déus  (Resum argumental actes 1r i 2n)

A diferència de les jornades anteriors, en les que hi ha un considerable salt en el temps i han passat un llarg període de temps entre una i altra, ara cal suposar que entre el final de Siegfried i l’inici de l’acció d’El capvespre dels déus hi ha un continuïtat temporal relativament curta, per més que no definida.

Llegeix més...

L'Associació de Liceistes de 4t. i 5è. Pis lamenta profundament la mort, avui dilluns 8 de setembre de 2014, de la soprano Magda Olivero: l'Olivero, cantant i frasejadora excelsa, cúspide de l'òpera verista, és considerada amb tota justícia un "monstre sagrat" del cant, que, a pesar d'un timbre no particularment bell i d'un "vibrato stretto", és capaç d'unir tots els espectadors en perpètua admiració pel domini absolut de la veu i de tots els recursos expressius a l'abast de la veu humana.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .