Pere-Albert Balcells, Escoltar el Così fan tutte de Mozart, Dux Editorial, 2011 (283 pàgs.).

L'editorial Dux amplia la col•lecció sobre les òperes de maduresa de Mozart que el músic i professor d'anàlisi musical i piano Pere-Albert Balcells (Barcelona 1957) ha estat elaborant els darrers mesos. El present volum, dedicat a Così fan tutte, és el tercer títol d'una sèrie que analitza en detall les obres. N'assenyala les múltiples inflexions musicals desvetllant la lògica interna: des de la concepció rítmica i els incisos orquestrals fins a la vocalitat i els aspectes històrics. Ho fa des d'un pragmatisme idoni per a l'audició sense partitura i pensada pel neòfit.

Llegeix més...

A seixanta anys de distància d’aquell esdeveniment se’m convida a fer un record, una rememorança, del Festival Wagner 1955. Ho intentaré, per més que per raons òbvies sols puc fer-lo que des de la perspectiva del que aleshores era el general del cinquè pis del Gran Teatre del Liceu. No serà, doncs, un treball erudit, ple de dades més o menys sorprenents, sinó que un senzill record personal. Fins i tot una mica emocional. Un record de qui va viure l’esdeveniment no des de llocs més o menys privilegiats, des del punt de vista del coneixement de com s’anava preparant l’esdeveniment, sinó des d’un lloc, un espai, que també és, ha estat i és, una part de la història del Gran Teatre. Anem-hi, doncs.

Llegeix més...

El pasado 25 de Enero coincidiendo con la entrega de los premios Tenor Viñas, asistimos a la tradicional comida de la Asociación de Liceistes.

Como siempre el aperitivo transcurrió entre charlas y risas en los diferentes corrillos que se iban formando,  de música de fondo pudimos escuchar música de nuestros 2 invitados de honor y miembros del jurado del premio, la soprano Raina Kabaivanska y el tenor Francisco Ariza. A ambos se les hizo entrega de un pequeño obsequio al final de la comida.

17-017  A Bofill

Por parte del Liceo, asistieron la Sra. Leticia Martín (en sustitución de la nueva directora artística, la Sra. Scheppellmann, que en el último momento tuvo que anular su asistencia), y los Sres. Guash y Corbella.

Al finalizar la comida y antes de los postres, nuestro presidente  Sr. Pujal  dirigió unas palabras de agradecimiento a nuestros socios, a los miembros de la junta tanto los actuales como los que abandonaron la junta en la última asamblea. También dedicó algunas palabras a la nueva directora artística, que la Sra. Leticia Martín se comprometió a hacerle extensivas.

La comida pues se desarrolló entre gran cordialidad y momentos  emotivos como  el de la entrega de un pequeño obsequio a nuestra buena amiga la Sra. Rosa Bassedas. El regalo (un precioso pañuelo de seda) le fue entregado por la Sra. Teresa Mir.

17-083  A Bofill

17-094  A Bofill

17-106  A Bofill

Por todo ello hay que felicitar a las organizadoras Sras. Nuria Alavedra y Josefina Moreno que una vez mas alcanzaron un éxito.

A nivel personal me gustaría felicitar a la Sra. Maria Prats, que creo es por edad la decana de la asociación y que a pesar del frio se animó a asistir como cada año a la comida anual.

Después de la comida, fuimos todos juntos al Liceu, donde asistimos al concierto de los premiados. Este año, el tercer premio oficial (en realidad, un segundo ex aequo) recayó en el barítono Anatoli Sivko. Los dos jóvenes socios, Jan Antem i Oriol Isern, tuvieron el honor de representar al col·lectivo y participaron en la entrega del premio. 

Vinyas00029

Vinyas00030

Muchas gracias a todos aquellos que asististeis y sobre todo me gustaría animar y poder contar el año próximo con aquellos que no asististeis. Ah, ¡y felicidades a los ganadores!

Dolors Arriola

(Gracias también a Antoni Bofill que nos ha cedido gentilmente las fotografías que ilustran esta crónica).

L'Associació de Liceistes de 4t. i 5è. Pis s'uneix al dolor del món de la lírica per la mort de la mezzosoprano russa Elena Obraztsova, que ens va fer vibrar al llarg de tants anys amb les seves torrencials i apassionades interpretacions.

L'any 1970 es va proclamar guanyadora del primer premi femení del VIII Concurs Viñas.

Llegeix més...

IV. La querella

I és així com arribem al mes de juny de 1752, quan una companyia napolitana d’òpera buffa s’instal·la a París. Concretament, al teatre de l’Académie Royale de Musique, que uns pocs anys després seria rebatejat com l’Òpera de París, i així es diu encara. Duen en el seu repertori diversos divertimentos que complementen l’obra en la que es basarà la temporada: La serva padrona, de Pergolesi, que sols dura cap a 45 minuts.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .