Ressenya de "El drama wagnerià", de Chamberlain

Houston Stewart Chamberlain, El drama wagnerià, Editorial EAS, Alicante, 2015. 193 pàgines. IBSN:978-84-941924-3-2

Valoració: **

Diu el tòpic que es necessitaria tota una vida per llegir tot el que hi ha escrit per i sobre Richard Wagner. Exagerat o no, abans de la seva mort, els llibres i articles sobre el dramaturg rondaven les deu mil referències tal com escriu Bryan Magee a Aspectos de Wagner (Acantilado, 2013). Per això no sorprèn que Wagner, un dels revolucionaris radicals del segle XIX (amb Darwin i Marx), sigui una mina per a editors i sovint s’afegeixin títols al mercat en llengua espanyola. L’alacantina Editorial EAS acaba de publicar El drama wagneriano de Houston Stewart Chamberlain, un dels texts fundacionals en l’àmbit de la reflexió i divulgació de Wagner a finals del segle XIX. Un títol que va arribar a Espanya el 1902, deu anys després de la seva comercialització a la Gran Bretanya.

Llegeix més...

Ressenya de "In audatia veritas" de Gerard Mortier

Gerard Mortier, In audatia veritas, Confluencias Editorial: Almeria, 2015. (232 pàgines). IBSN: 978-84-943298-4-5.

Valoración: *

Un any després de la mort de Gerard Mortier (1943-2014) aquest llibre comercialitzat per Confluencias Editorial és un homenatge a la figura del gestor cultural belga. Es tracta de la segona referència bibliogràfica en castellà del controvertit i il·lustre personatge. Dirigit al melòman mig, té un caràcter eminentment divulgatiu gràcies a una prosa fluïda, accessible, que mostra la saviesa i la riquesa intel·lectual d’un home que va veure món i va raonar sobre ell.

Llegeix més...

Ressenya de "La ópera. Voz, emoción y personaje"

Laia Falcón, La ópera. Voz, emoción y personaje, Alianza Música: Barcelona, 2014 (334 pàgs.) ISBN: 978-84-206-9339-2.

En la tendència –a vegades moda- editorial dels llibres d’iniciació sobre camps humanístics, l’òpera se n’ha beneficiat pel seu clixé de cultura elevada, entre d’altres motius i prejudicis. Això es torna a demostrar amb el primer dels títols de la nova aposta d’Alianza Música per a la seva Biblioteca bàsica dirigida per Patrick Alfaya. Són molts els títols que plantegen un primer apropament o són històries del gènere de caràcter molt divulgatiu. A aquests s’hi afegeix el de Laia Falcón, sociòloga d’art i doctora en comunicació audiovisual.

Llegeix més...

Ressenya de "Verdi y España"

Víctor Sánchez Sánchez, Verdi y España, Ediciones Akal. Madrid, 2014 (267 pàgs.). ISBN: 978-84-460-4017-0

Són molts els esforços que des de la musicologia espanyola s’han fet durant les tres últimes dècades per a compensar la manca d’estudis historiogràfics específics. Entre els més destacats publicats recentment hi ha aquesta novetat comercialitzada per Akal. Es tracta d’un títol de capçalera pels verdians i els interessats  en la història de la música autòctona que sintetitza, redefineix i il·lumina les relacions culturals entre Itàlia i Espanya entorn l’òpera amb Verdi com a eix. És una monografia que omple un buit molt notable en la memòria cultural, la comprensió musical i, també, com aportació comercial.

Llegeix més...

Homenatge a Joan Pons (30-07-2012)

El 30 de juliol de 2012, després d'una sèrie de funcions d'Aida, el baríton Joan Pons es va retirar oficialment dels escenaris després de 42 anys cantant al Liceu (primer com a cantaire del cor i després com un dels barítons més importants de la seva generació).

L'Associació es va unir a l'homenatge que se li va organitzar i li vam lliurar un petit trofeu commemoratiu.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .