Elena Obraztsova (1939-2015)

L'Associació de Liceistes de 4t. i 5è. Pis s'uneix al dolor del món de la lírica per la mort de la mezzosoprano russa Elena Obraztsova, que ens va fer vibrar al llarg de tants anys amb les seves torrencials i apassionades interpretacions.

L'any 1970 es va proclamar guanyadora del primer premi femení del VIII Concurs Viñas.

Obraztsova Viñas 70

El seu debut oficial es va produir a la temporada 1973-4 amb "Samson et Dalila" al costat de Gilbert Py. La temporada següent va cantar una única funció de "Carmen" amb Plácido Domingo (edició commemorativa dels 100 anys de l'estrena de l'òpera amb 4 representacions amb 4 repartiments diferents). No va tornar fins l'any 1982, en què va cantar Eboli en un "Don Carlo" amb un repartiment estelar (Caballé,Carreras,Estes, Pons...).

Obraztsova Eboli 82

Va cantar també en la inauguració de la temp. 1982-83, que va consistir en la reposició del mateix "Don Carlo" , amb alguns canvi en el repartiment, que continuà essent impactant (Talvela, Salminen, Nucci). La mateixa temporada també va cantar l'Azucena al costat del Manrico de Franco Bonisolli.

També va inaugurar la temporada 1983-4, de nou amb "Carmen", en aquesta ocasió amb amb Carreras, Silvano Carroli i Alida Ferrarini.

Obraztsova Carmen 83-4

 

Obraztsova Carmen 83 amb Maria Uriz Frasquita

El desembre del 83 va participar en "Aida" amb un repartiment que també comptava amb les veus de Natalia Troistkaya, Carlo Cossutta i Simon Estes.

Obraztsova Aida N. Troitskaia

La temporada 1984-5 va cantar "Orfeo" de Gluck amb la preciosa posada en escena de Jean-Pierre Ponnelle.

Obraztsova Orfeo amb M. Marshall 2

 

Obraztsova Orfeo amb M. Marshall

Més tard, al desembre de 1987, va cantar Santuzza. La temporada 1993-4 va protagonitzar un recital amb acompanyament pianístic. Al maig del 1999 va fer-se càrrec de la Federica de "Luisa Miller", en la versió concertant al Palau de la Música durant les temporades liceistes a "l'exili", acompanyada de Neil Shicoff. Kallen Esperian i Vladimir Chernov.

Ja al nou teatre, l'any 2003 va oferir la Comtessa de la "Dama de Piques" i al 2010 la Babulenka de "El jugador" de Prokofiev en versió concert.

També va fer recitals al Palau, un concert amb l'orquestra del Liceu a l'Auditori de la Caixa de Terrassa durant l'esmentat 'exili' i va cantar en tres ocasions en el pregó inaugural del Concurs Viñas (1982, 1992 i 2010).

Descansi en pau.

Obraztsova Pregó 82 Tebaldi

 

Obraztsova J. Pérez Batista 1994

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .