Anita Cerquetti (1931-2014)

Hem de lamentar la mort, el passat dia 10, d'una gran figura del cant: Anita Cerquetti. Va tenir una carrera relativament breu, però intensíssima, que li van garantir fama i reconeixement merescuts: veu d'autèntica soprano dramàtica, de gran bellesa, dicció perfecta, vocalista i intèrpret de primeríssim nivell.

Al Liceu va cantar en tres ocasions. El debut es va produir el 1956 amb Norma al costat de Mirto Picchi i Elena Nicolai, amb què va obtenir un èxit immens. Hi va tornar dos anys més tard per una altra Norma, en aquesta ocasió juntament amb Fedora Barbieri i Giuseppe Vertechi. Pocs dies més tres, tenia previst cantar tres funcions d'Aida al costat de Carlo Bergonzi, Fedora Barbieri i Anselmo Colzani, però només en va cantar una per un incident a O patria mia (la zona aguda era limtada, però l'opulència del centre ho compensava amb escreix). El mestre Angelo Questa va dirigir les tres òperes.

Norma 58 Cerquetti

Norma 58 Cerquetti Barbieri Questa Maso

Va tornar a Barcelona l'any 1988 per formar part del jurat del Concurs Viñas.

Cerquetti 1988 Viñas

Descansi en pau.

Associació de Liceistes de 4t. i 5è Pis.

Barcelona, 14 d'octubre de 2014.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .