Cristina Deutekom (1931-2014)

L'Associació de Liceistes de 4t i 5è vol manifestar el seu dolor per la mort de Cristina Deutekom el passat 7 d'agost. La cantant holandesa va ser una de les figures importants del cant del segle XX, coneguda sobretot per la seva habilitat per la coloratura i facilitat per les notes agudes. Al Liceu va fer també una important carrera. Hi va cantar en 7 ocasions diferents.

Deutekom-Stricker Entführung 70 Ras Rigau

Va debutar el desembre de 1966 com a Marianne al Rosenkavalier d'Elisabeth Schwazkopf. Va ser aquí on va ser descoberta i es va iniciar la seva carrera internacional. El mateix 1966 va participar com a Marzelline al Fidelio amb Hans Hopf i Gerry de Groot, sota la direcció de Georges Sebastian.

Deutekom Lucia 71 Ras Rigau

El 1970 va cantar la Konstanze del Rapte al Serrall. L'any següent va venir a fer Lucia amb Luciano Pavarotti i Juan Galindo, sota la direcció de Franco Ferraris. A finals d'aquell mateix any, va ser el torn d'Elvira dels Puritani amb Luciano Saldari i Vicenç Sardinero (que s'alternava amb Attilio d'Orazi).

Deutekom Puritani 71 Ras Rigau

L'any 72 va participar en la famosa gala commemorativa dels 125 anys del Liceu i dels 25 de l'empresa Pamias, on va cantar la tirolesa de Linda di Chamounix.

Finalment, va tornar l'any 1982 de nou amb Lucia juntament amb Alfredo Kraus i sota la direcció d'Elio Boncompagni.

Deutekom Lucia 82 Ras Rigau

Descansi en pau.

Barcelona, 20 d'agost de 2014.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .