Carlo Bergonzi (1924-2014)

L'Associació de Liceistes de 4t i 5è Pis vol manifestar el seu dolor por la mort, aquesta matinada, del tenor Carlo Bergonzi (1924-2014), Il Commendatore, referència absoluta i inqüestionable de l'estil i del fraseig verdià de la segona meitat del segle XX, que feia fàcil tot allò que és difícil. 

Bergonzi Aida 59 Ras Rigau

Al Liceu va debutar l'any 59 amb una memorable Aida al costat d'Anita Cerquetti, Fedora Barbieri i Anselmo Colzani. Més tard, hi va tornar amb la Forza al costat de Marcella de Osma i Piero Cappuccilli (reeditada any més tard al costat de Raina Kabaivanska); Ballo amb Rita Orlandi Malaspina, Manel Ausensi i Bianca Berini; Gioconda amb Ángeles Gulín; i Rigoletto. Hi va cantar per darrer cop l'any 82 amb l'Elisir.

Bergonzi Gioconda 70 Ras Rigau

Bergonzi Forza 71 Ras Rigau

Bergonzi Rigoletto 71 Ras Rigau

Bergonzi-Pizzo Elisir 82 Bofill

El tindrem sempre present pel record d'aquestes extraordinàries funcions liceistes, i estarà també sempre entre nosaltres gràcies al seu extens i formidable llegat discogràfic (oficial i no oficial), que documenta els seu art excels prodigat al llarg d'una dilatadíssima carrera.

Descansi en pau.

Barcelona, 26 de juliol de 2014.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .