El concert del tenor Rolando Villazon, va tenir sorpreses? Doncs crec que si, en primer lloc el fet de cantar, n’és una. Darrerament amb unes crítiques gens favorables i cancel·lant contínuament, estàvem gairebé convençuts que nosaltres també ens tocaria.

Villazon01 Villazon02
Amb un programa variat –primera part Mozart, la segona Donizetti, Cilea i Verdi - va donar peu a la diversitat d’opinions, que si la veu ha perdut brillantor, que si la té al clatell, que si ha perdut volum etc. malauradament és veritat, però a mi em va posar la pell de gallina, factor que valoro moltíssim.

Era emocionant escoltar-lo i veure’l a cada peça, semblava que li anés la vida, suplicant, “Senyor, doneu-me per favor allò que volen i que coneixen de temps passats” però la veu no li responia, era una lluita entre el voler i el poder, una entrega total expressada en dimensions gairebé inhumanes, amb una voluntat d’agradar portada a l’extrem, forçant la veu, creia que les cordes vocals no resistirien tanta tensió.

Naturalment tot el concert no va tenir el mateix nivell qualitatiu, però no entraré en la polèmica on va estar millor o pitjor, francament això és relatiu, on a mi m’haurà agradat, possiblement haurà estat nefast per altres, en part – no sempre- és qüestió de gustos.

No hem d’enganyar-nos, per desgràcia, el tenor arrossega un problema des la seva operació, i tots els assistents al concert ho vam percebre, però té tal poder de comunicació, que ens va seduir en cada una de les interpretacions esgarrifar-nos. En tota naturalitat sap posar-se el públic a la butxaca, és un do privilegiat que pocs cantants poden gaudir-ho.

Villazon03

Li demanem per favor, per bé de l’òpera i del seus seguidors, faci bondat i no torni a tirar-se a la “piscina sense aigua”, seria la manera de guarir-se del tot, i què el mon de l’òpera recuperes una de les millors veus actuals

Mª Teresa Mir

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .