Una Liceista 4rt. i 5è pis “pionera”

Soc liceista des de fa més de 50 anys, per tant ara formo part de l’Associació Liceistes 4rt. i 5è pis, però no us vull parlar en aquesta ocasió del Liceu, sinó de què la Mª Teresa Mir va tenir un gran encert en organitzar cada mes una visita cultural, com han estat Sta. Maria del Mar, i els seus carrers, la casa modernista Batlló, El Monestir de Sant Cugat amb guia, la qual cosa va ser molt interessant, etc.

He de dir però, que em va impactar la visita a la Seu d’Egara, antiga ciutat romana que correspon a l’actual Terrassa. No es citada de manera segura en cap text clàssic, però hi han estat trobades dues inscripcions romanes prou significatives, cal dir que també varem gaudir d’una bona guia. He de dir que la visita se’ns va fer curta, malgrat que varem cansar-nos, la visita fou il·lustrativa, i ens ho varem passar molt bé. És una sortida recomanable, la visita de les tres esglésies, Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria val la pena conèixer-les, es recomanable fer-ho amb una guia per valorar l’ importància del conjunt, us adonarem que no es necessari desplaçar-se al Pirineu per gaudir d’un esplèndid romànic.

En l’apartat de les excursions d’un dia, vaig trobar molt interessant la darrera, al Monestir de les Avellanes, i les explicacions del germà de la comunitat, responsable de fer de guia. Dins el mateix recinte del Monestir hi ha el Museu Gavin, interessant i sorprenent per la diversitat d’objectes i col·leccions que s’hi troben. Recullen tot tipus de coses, si vols desprendre’t de quelcom trucant per telèfon t’ho passen a recollir.

I això de moment és tot.

Carme Canela

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .