AMSTERDAM BAROQUE ORQUESTRA & AMSTERDAM BAROQUE CHOIR

Un concertmeravellós dels que queden marcats com extraordinaris. Aquesta Orquestra i Cor que el dimecres dia 13 varem tenir l’enorme satisfacció d’escoltar-li “La Passió segons Sant Joan” de Johann Sebastian Bach ens van delectar amb un concert dels que fan història. Una vegada més, felicito Palau 100 per aquesta iniciativa, malgrat tot, he d’apuntar un punt negatiu, el llibret que contenia el tex, la lletra era tan menuda que no es podia seguir si no portaves una lupa. Espero ho tinguin present per una propera vegada.

La interpretació no va tenir “peròs” amb un elenc de solistes de primera, -naturalment dins el gènere -, destacaria l’Evangelista del tenor Tilman Lichdi, per la seva veu preciosa en les àries i manera dir en els recitatius,(un luxe) el baix Klaus Mertens, en Jesús, molt bé tant en els recitatius com en les àries, també em van agradar, Marlis Pertersen cantant les àries de soprano, i Maarten Engeltjes contratenor.

Què he de dir del cor? Vint i una persones cantant amb una tècnica inusual, amb unes veus voluminoses i vellutades, cant clar sense estridències donant la sensació de haver-ne moltes més. Una interpretació per a recordar.

El director Ton Koopman, ens demostrà la seva gran reputació i vàlua dirigint “La Passió segons Sant Joan” - tot i no essent tan brillant com la de Sant Mateu- a un nivell d’interpretació sense precedents.

L’orquestra fou fundada el 1979 i el cor el 1992, pel seu director Ton Koopman, i esta integrada per intèrprets especialitzats en música barroca. Han obtingut infinitats de premis i estan considerats un dels millors conjunts actuals dintre aquest gènere musical..

Ton Koopman va néixer a Zwolle (Holanda), el 1944, va estudiar clave, orgue i música a Amsterdam. Va fundar la seva primera orquestra barroca quan tenia 25 anys. Ha actuat a les sales i festivals més importants d’arreu. Ha estat solista com organista i clavecinista. Ha dirigit les millors orquestres actuals. Ha enregistrat un amplíssim nombre d’àlbums per diferents segells discogràfics.

És un gran estudiós d’instruments i música antiga i sempre a la recerca de nous elements musicals.

Dirigeix les classes de clave del Conservatori de la Haia, és professor a La universitat de Leiden, membre honorífic de la Royal Academy of Music de Londres, i director del Festival Itenéraire Baroque de França.

Mª Teresa Mir

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .