NEW LONDON CONSORT A PALAU 100

Ahir dia 21 de març, el conjunt NEW LONDON CONSORT sota la direcció musical del seu fundador Philip Pickett, interpretava l’òpera de Henry Purcell, “The Fairy Queen”, una versió semi escenificada dirigida per Mauricio Garcia Lozano, i un elenc de cantants d’un bon nivell, particularment destacaria les veus femenines per sobre de les masculines, però tots van assolir els seus papers molt dignament, vaig percebre que la tenien ben estudiada, les veus al seu lloc i sense cap estridència.

L’orquestra diria que els començaments no va estar del tot afinada, però aviat va canviar pujant el nivell conforme passava l’obra. La segona part, segons la meva opinió el canvi va ser extraordinari, possiblement perquè l’obra també és més brillant, tot i així crec que l’orquestra va estar més encertada donant-li un relleu i matisos que no li vaig notar a la primera part.

Sempre he dit i continuo mantenint, que la sala del Palau és sorda, no desgrana la música ( expressió made Mª Teresa ) fent-la dura com una massa que no deixa gaudir de la subtilesa de la partitura com voldríem o com hauria de ser.

L’espectacle escènic, francament la primera part el vaig veure bastant malament, però la segona asseguda a la primera fila d’una llotja va anar molt millor, però bé hem de reconèixer que el Palau no és l’espai adient per fer acrobàcia, malgrat tot em va agradar. En fi m’ho vaig passar bé.

Crec que és un espectacle recomanable.

La primera audició d’aquesta òpera va tenir lloc al Queen’s Theater dels jardins de Dorset a Londres el 2 de maig de 1692. A Espanya es va estrenar el 23 gener de 1987 al Palau de la Música Catalana de Barcelona, en versió de concert, i la primera versió escenificada fou al Gran Teatre del Liceu el 9 de setembre de 2002.

El llibret és una adaptació anònima de la comèdia de William Shakespeare “El somni d’una nit d’estiu”.

Henry Purcell va néixer el 10 de setembre de 1659 a St. Ann’s Lane, Old Pye Street (Westminster), i va morir el 21 de novembre de 1695 a Dean’s Yard (Wesminster), malgrat que el programa de Palau 100 consti que va néixer e l840 i moria el 1893.

Mª Teresa Mir

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .