De Josep Anselm Clavé al Messies de G.F.Händel

Us escric això perquè no fa molt, que visitan el cementiri del Poble Nou que en realitat era el de la ciutat de Barcelona, vam poder veure la tomba del que va ser el fundador i creador de tot un moviment de cors per tal de treure de les tabernes, els obrers ,i va ser ell ,que el 1862 va estrear la marxa de Tannhäusser, per tan, va ser la primera música que es va escoltar del nostre admirat Wagner a Barcelona.

Tot aixo , ve perquè el dillluns 13 en van convidar a sentir la 15ª Cantada de Corals de la Gent gran de l´eixample.Un total de 12 corals reunides en tres grups, ens van oferir un primer bloc de 11 cançons italianes (Santa Lucia, Come Prima etc) un segon grup ens van cantar 6 boniques cançons de mar (La Barqueta ,La Bella Lola etc) i el tercer grup set Nadales d´arreu del món.Com podeu imaginar-vos el resultat va ser irregular, son persones grans, de la meva quinta amunt o avall, pero amb una alegría i unes ganes de fer-ho be i sobre tot amb una bona voluntad ,que es digne dels millors elogis, ja que esmercen el seu temps i fins i tot diners per poder fer allò que els agrada.

Com a fi de festa, va actuar el Trio CHIKIBOOM, tres noies una canadenca l´altra francesa i la tercera cartalana ,que a cappella , ens oferiren vuit cançons de quan erem joves i que fou una delicia.

I aquí el perquè del titular, ahir , es a dir el 15 de desembre, tambe m´ínvitaren al concert participatiu de El Messies amb THE ENGLISH CONCERT cor i orquestra, Joèlle Harvey soprano, Jennifer Johnston mezzo, Andrew Tortise tenor i David Soar baix tots sota la direcció de Harry Bicket ,que a més tocava el clavicèmbal. Pel que fa el que us esplico es que a més i havia uns 400 cantaires individuals que també s´han passat moltes hores asajan , es a dir, que la llavor o mes ben dit la flama que el Mestre Clavé va iniciar i encendre als voltans del 1845, a mes de ser ben viva,també es manifesta en diferents ambits tots ells valits i molt apreciables.

Del lloc on jo era, el solistes sonaben mol bé. A mi personalment m´agradà força la soprano, una noia nordamericana jove i d´una veu dolça i un cant encisador. Ja ha cantat òpera en diferents llocs i el 2011 debutarà al festival d´Aix-en Provenze com a Galatea en Acis i Galatea.

Els altres tres solistes, repeteixo crec que mol correctes, tots alternen actuacions operistiques amb concerts i oratoris.

M´agradaria aportar alguna cosa a la opera ,en aquet cas de camera, que la tindrem al mes d´abril “EL RETABLO DE MAESE PEDRO” de M de Falla. S´estrenà al Liceu el 1958 i la recordo vagament, per tant en el momento que us escric l´estic escoltan, es una pura delicia i com no sabria invertar-me res de nou, us recomano que llegiu el programa del Liceu. L´obra es curteta i per les referencies que en tinc de la versió de titelles, es una maravella que no ens la hem de deixar perdre Ull les funcions son matinals.

Tamino

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Canal de YouTube de l'Associació

***Video not found***
Duration: 0
Date: November 30, -0001
Views: 0

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .