El 30 de juliol de 2012, després d'una sèrie de funcions d'Aida, el baríton Joan Pons es va retirar oficialment dels escenaris després de 42 anys cantant al Liceu (primer com a cantaire del cor i després com un dels barítons més importants de la seva generació).

L'Associació es va unir a l'homenatge que se li va organitzar i li vam lliurar un petit trofeu commemoratiu.

Llegeix més...

L'Associació de Liceistes de 4t. i 5è. Pis s'uneix al dolor del món de la lírica per la mort de la mezzosoprano russa Elena Obraztsova, que ens va fer vibrar al llarg de tants anys amb les seves torrencials i apassionades interpretacions.

L'any 1970 es va proclamar guanyadora del primer premi femení del VIII Concurs Viñas.

Llegeix més...

Hem de lamentar la mort, el passat dia 10, d'una gran figura del cant: Anita Cerquetti. Va tenir una carrera relativament breu, però intensíssima, que li van garantir fama i reconeixement merescuts: veu d'autèntica soprano dramàtica, de gran bellesa, dicció perfecta, vocalista i intèrpret de primeríssim nivell.

Al Liceu va cantar en tres ocasions. El debut es va produir el 1956 amb Norma al costat de Mirto Picchi i Elena Nicolai, amb què va obtenir un èxit immens. Hi va tornar dos anys més tard per una altra Norma, en aquesta ocasió juntament amb Fedora Barbieri i Giuseppe Vertechi. Pocs dies més tres, tenia previst cantar tres funcions d'Aida al costat de Carlo Bergonzi, Fedora Barbieri i Anselmo Colzani, però només en va cantar una per un incident a O patria mia (la zona aguda era limtada, però l'opulència del centre ho compensava amb escreix). El mestre Angelo Questa va dirigir les tres òperes.

Norma 58 Cerquetti

Norma 58 Cerquetti Barbieri Questa Maso

Va tornar a Barcelona l'any 1988 per formar part del jurat del Concurs Viñas.

Cerquetti 1988 Viñas

Descansi en pau.

Associació de Liceistes de 4t. i 5è Pis.

Barcelona, 14 d'octubre de 2014.

L'Associació de Liceistes de 4t. i 5è. Pis lamenta profundament la mort, avui dilluns 8 de setembre de 2014, de la soprano Magda Olivero: l'Olivero, cantant i frasejadora excelsa, cúspide de l'òpera verista, és considerada amb tota justícia un "monstre sagrat" del cant, que, a pesar d'un timbre no particularment bell i d'un "vibrato stretto", és capaç d'unir tots els espectadors en perpètua admiració pel domini absolut de la veu i de tots els recursos expressius a l'abast de la veu humana.

Llegeix més...

L'Associació de Liceistes de 4t i 5è vol manifestar el seu dolor per la mort de Cristina Deutekom el passat 7 d'agost. La cantant holandesa va ser una de les figures importants del cant del segle XX, coneguda sobretot per la seva habilitat per la coloratura i facilitat per les notes agudes. Al Liceu va fer també una important carrera. Hi va cantar en 7 ocasions diferents.

Llegeix més...

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Copyright © 2014. Associació Liceistes 4t.i 5è Pis. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .